KURTALAN’DA ALT YAPI SORUNLARI ORTADAN KALKIYOR

KURTALAN’DA ALT YAPI SORUNLARI ORTADAN KALKIYOR

Kurtalan’ın sorunsuz ve modern bir ilçe haline getirilmesi amacıyla belediyemiz tarafından şehrin dört bir yanında başlatılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gelecek nesillere daha güzel bir Kurtalan bırakmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, “Mevcut altyapısı hiç bulunmayan Kurlalanımızın alt yapı ihtiyaçlarını gidermek üzere başlattığımız çalışmalar sonucu ilçe geneline yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu şebekesininde yer aldığı altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bizim en büyük amacımız Kurtalan’ın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiğimiz altyapı projemiz ilçemizin geleceği açısından oldukça önemli bir yatırım. Biz günü kurtarmak için değil gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Kurtalan bırakabilmek için çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusundan gerçekleştirdiğimiz alt yapı çalışmaları kapsamında ilçe genelinde; Yağmur Suyu, Kanalizasyon ve içme suyu hatlarının döşenmesi çalışmalarımızı başlattık. Şuan çalışmalarımız devam ediyor. Bu alt yapı projemizle alt yapı sorunu bulunmayan bir Kurtalan öncelikli hedefimizdir” şeklinde konuştu.
2015 Yılı sonlarında başlanan çalışmalarda döşenmesi hedeflenen 114000 metrelik içme suyu hattıının 37968 metresi, 122672 metre döşenmesi hedeflenen kanalizasyon hattının 44000 metresi, 17838 metre döşenmesi hedeflenen yağmursuyu hattının 5610 metresi döşendi.