HİZMET DOLU BİR YILDAN HİZMET DOLU YENİ BİR YIL’A

HİZMET DOLU BİR YILDAN HİZMET DOLU YENİ BİR YIL’A

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay’ın yeni yıl mesajı :

Yaşadığımız mutluluklar, sevinçler, acılar ve üzüntüler ile bir yılı daha geride bırakarak; yeni ümitlerin taptaze ve canlı olduğu yeni bir yıla giriyoruz.
Göreve geldiğimiz günden bu güne ilçemizi yeniden yapılandırmak ve modern bir Kurtalan oluşturmak için gerekli tüm çalışmaları başlatarak ilçemizin kanayan yarası haline gelen büyük sıkıntıları tamamen ortadan kaldırdık. 72 Yıllık Kurtalan Belediyesi tarihinde görülmemiş hizmetler gerçekleştirerek yaklaşık 50 yıldır biriken sıkıntıları giderdik. Bunun bir örneği alt yapı çalışmalarımızdır. İlçemizde büyük bir eksiklik gösteren ve halkımızı büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya getiren alt yapı sorununu çözmek adına ilçemizin nüfus açısından gelişmesi halinde rahatlıkla hizmet verebilecek kapasiteye sahip dev alt yapı projemizi hayata geçirdik. 114 km yeni içme suyu hattı, 122 km’yi aşkın yeni kanalizasyon hattı ve 17,838 metre yağmur suyu hattının döşendiği alt yapı projemizle Telekom ve elektrik hatlarının yer altına alınmasını ve doğalgaz hattının döşenmesini sağladık. Alt yapı projemiz kalıcı bir hizmet konumunda olmasıyla birlikte ilçemizde kalıcı ve kaliteli üst yapı hizmetlerinin sunulmasını sağlayacak. Alt yapı çalışmalarımız ardından başlattığımız üst yapı projesi çalışmalarıyla ilçemiz cadde ve sokakları sıcak asfalt ve kilitli parke taşı ile yenileniyor. Kurtalan’ımızın modern yollara kavuştuğu çalışmalar kapsamında yeni yollar açılıyor, dar yollar genişletiliyor, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Her mahalleye taziye evi projesiyle 6 mahallemize modern ve konforlu taziye evleri kazandırdık. Proje kapsamında ilçemizde bulunan her mahallemize taziye evleri kazandıracağız. İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Devlet Demir Yollarına ait atıl durumdaki araziyi belediyemiz bünyesine alarak geniş yeşil alana sahip içerisinde süs havuzları, spor kompleksleri, çocuk oyun alanları, kafeteryalar, yürüyüş yolu ve oturma alanları bulunduran bölgemizin en büyük ve en modern parklarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi parkımızı inşa ettik. İlçemize dev projeler ve sayısız hizmetler kazandırmakla birlikte Engelsiz Yaşam projesiyle 65’i aşkın engelli vatandaşımıza Akülü Tekerlekli sandalye desteğinde bulunup 100’ü aşkın engelli vatandaşımızın diğer ihtiyaçlarını karşıladık. İlçemiz okul ve eğitim kurumlarına sayısız desteklerde bulunarak Kurtalan Belediyesini Engel tanımayan, eğitime destek veren, insan odaklı hizmetler sunan sosyal bir belediye konumuna getirdik. 2018 yılında ilçemize daha büyük hizmetler sunarak Kurtalan’ı daha yaşanılabilir, Gelişime müsait, insana ve çevreye duyarlı, marka bir kent haline getirecek çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle çok kıymetli Kurtalan’lı hemşerilerimin yeni yılını tebrik ediyor, 2018 yılının ilçemizde, ülkemizde ve tüm İslam coğrafyasında sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve yardımseverlik duygularının arttığı huzur ve güvenin tesis edildiği bir yıl olmasını diliyorum.
Nevzat KARAATAY
Kurtalan Belediye Başkanı