Belediyemiz ve Afad Ekipleri, Sel’e Karşı seferber oldu.

Belediyemiz ve Afad Ekipleri, Sel’e Karşı seferber oldu.

Kurtalan’da iki gündür etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle oluşan selde çok sayıda evi su bastı. Kurtalan’da iki gündür etkili olan şiddetli yağıştan dolayı Sümer deresi taştı. Taşkın nedeniyle derenin etrafında bulunan çok sayıda evi su bastı. Kurtalan Belediyesi ekiplerinin yanı sıra Siirt AFAD ve Siirt Belediyesi ekiplerince çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kurtalan Belediye Başkanı Sayın Nevzat Karaatay, şiddetli yağmur nedeniyle birçok evin zarar gördüğünü söyledi. Ekiplerin aralıksız çalıştığını belirten Başkan Karaatay şunları kaydetti; “Belediyemiz, Siirt AFAD Ekipleri ve Siirt Belediyesi ekipleri birlikte vatandaşların evlerindeki suların tahliye edilmesi için çalışma başlattık. Belediyemiz bünyesinde kriz masası oluşturarak olaya müdahale ediyoruz. Yapılan çalışmaların ardından zarar tespit çalışması yapacağız. İlçemizin altyapı çalışması tamamlanmadığından dolayı böyle bir doğal afette aciz kaldık. Altyapı çalışmalarımız tamamlandığında bir daha böyle bir afetle karşılaşmayacağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.” dedi.

Kurtalan Belediyesi evleri zarar gören vatandaşlar için yardım çalışması başlattı.